Jdi na obsah Jdi na menu
 


Tady máte něco od rapera jménem 50 Cent!!!!!!

 

Celé jméno :

Curtis Jackson
Přezdívka 50 Cent
Narození : 6. července 1976 v South Jamaica
Roky: 31
   

 

Jenom pro začátek, není to typickej článek zkopírovanej z jiného blogu , to nedělám a nesnášim , ten článek jsem psal já, samozřejmě na základě informací které jsem si vyhledal...

50 Cent je asi ten nejoblíbenější raper na celým světě...ale co bylo předtím ? Jaké byly jeho začátky ? Pojme se na to podívat ...

 

50 CENT se narodil 6. 7. 1976 jako "Curtis Jackson" v South Jamaica / Queens v New Yorku .Narodil se v rodině s drogovou minulostí.Jeho matka se jmenovala "Sabrina Jackson" a právě ona dealovala drogy, říkala si "Fat Cat".Sabrina měla Curtise už v 15 letech !Otce nikdy neviděl ani nepoznal, protože zemřel ještě předtím než se Curtis narodil.

Curtis vyrůstal v Čtvrťi Jamaica Queens (USA, New York), tato čtvrt se přezdívá,,čtvrtí drog'', což mluví za vše .Jen co vyrostl do svých 8 let, jeho matka Sabrina byla zastřelena v souvislosti se svojí drogovou činností při loupežném přepadení a to jí bylo teprve 22 let !Po její smrti se museli ujat Curtise prarodiče.

Kolem 10. roku se začal věnovat boxu, byl v tom fakt dobrý a velice nadaný a trénoval dokonce v legendárním Gleason's gym.Kolem 12 se toho ale vzdal a pod přezdívkou Boo Boo začal obchodoval s drogami.V tomto období se začínal věnovat i Rapu. Po ukončení základní školní docházky začal absolvovat střední školu Andrew Jackson High School (dnes Campus Magnet High School).Svojí docházku ale nenaplnoval tak jak by mel ,protože se věnoval Byznysu, a proto byl ze školy vyloučen.Zkrátka na to kašlal, ale i nadále pokračoval ve své činnosti. A to nebylo dobře!Občas se totiž zapletl se zákonem a strávil tak krátký,ale častý pobyt ve vězení.

90. Léta- Curtis je téměř bet majetku.Aby alespon nějaký ten majetek

 

měl , začal chodit na newyorskou Avenue, kde prodával své texty.S drogama ale stále pokračoval. V této době byl již znám v newyorských ulicích pod pseudonymem "50 CENT".

Toto pojmenování má po známém drogovém dealerovi "Kelvin 50cent Martin", která terorizoval a vydíral.

Rok 1997-50 Centovi se narodil syn jménem Marquise.Vážnější postoj k rapu získal právě až s narozením svého syna Marquise, uvědomil si, že ho musí finančně zajistit a že už nechce trávit tolik času ve vězení.

Zanedlouho se 50 Cent seznámil s "Jam Masterem Jayem", který si všiml talentu 50 Centa . Bydlel v též čtvrti a stál za labelem "Run D.M.C." Měl malé nahrávací studio a 50 Cent u něj podepsal první smlouvu .Dal mu pár kazet,at se 50 Cent ukáže co umí! Oblíbil si ho a přiblížil mu rap. Jam Masterem Jay ho naučil dodržovat správný rytmus a psát texty.Ze začátku mu to sice moc nešlo, nerozuměl formátu textů a první se učil refrén a až pak text, ale zanedlouho se 50 cent docela dobře prodává...Zatímco Jam Master Jay musel nastoupit k výkonu trestu, 50 Cent byl dobře zaškolený..

Jam Master Jay ho sice něčemu naučil , ale uvědomil si, že to s ním nedotáhne tam kam chce, tak ho vypověděl.


V roce 1998 50 Cent, Lloyd Banks a Tony Yayo zakládají G- Unit. Zaujal producentské duo "Trackmasters" proslavené několika platinovými alby.50 Cent podepsal smlouvu u "Columbia Records"(Vydavatelství)a mohl začít pracovat na svém prvním debutovém albu "Power Of The Dollar".Fifty strávil ce studiu 2 a půl týdne ,nahrál celkem 36 písní,ale jeho album "Power od The dollar" Přecijenom nebylo nikdy oficiálně vydáno.

Časopisy označili 50 centa debutový album za klasiku..První úspěšný singl byl "Your Life's On the Line", a další se jmenuje "Thug Love" a nazpíval ho s Destiny's Child.Dalším krokem vpřed byla skladba "How To Rob An Industry Nigga" kde 50 Cent představil jako šílený hladový nováček a touží okrást kdejaké rapery.Mezi "napadenými" nechyběli producenti, rappeři a r'n'b zpěváci jako: Jay-z, Busta Rhymes, , Timbaland, , DMX , Will Smith, Bobby Brown Whitney Houston, Lil Kim, Mariah Carey, Missy Elliott, P. Diddy ..a sposta dalších.

JAY-Z si to samozřejmě nenachal líbit a hned mu vpálil " Go Against Jigga Your Ass Is Dense / I Am About A Dollar What The Fuck Is 50 Cent". 50 Centa odpověd zněla " Be a Gentleman" kterou ale mnoho lidí už neslyšela protože už u "Columbia Records" nestačila vyjít.

"Ty Ostatní napadení" dělali že jim to je jedno, nebo snad zapoměli a kdo ví co ještě , jenom aby se mohly vedle stále oblíbenější hvězdy 50 Centa trochu zviditelnit. Hned toho využila Missy Elliot , která ho pozvala na její album " Under Construction" nebo později Lil kim spolupracuje na singlu k 8 Mile v tracku "Magic Stick".

Uplnynulo pár let a 50 Cent se ke svému tracku "How to Rob" vyjádřil takto:"Ta píseň byla nejlepší co se mi mohlo přihodit, nahrál jsme ji, protože jsem se potřeboval odlišit od spousty dalších rapperů na mém labelu".A co se nestalo ? 50 Centa najednou znal každý! "Text k tomuto tracku jsem napsal cestou do studia,obsahoval pravdu a všichni o tom věděli.Krádež byla z důvodů mé tehdejší finanční situace pro mě aktuální téma. Ale byl to pochopitelně hlavně pokus o upoutání pozornosti."... tak takhle se k tomu tracku vyjádřil ...

Asi půl roku po vydání svého prvního alba, byl 50 Cent postřelen před domem svých prarodičů, kteří ho skoro celé mládí vychovávaly,50 Centa zasáhlo 9 kulek.Byl střelen do brady, ruky, hrudi a noh.Přežil to jen tak tak ale přesto v nemocnici byl však pouhých 13 dní,stálo ho to ale smlouvu, protože "Columbia Records" se vylekala negativní publicity a rozšiřování nelegálních kopií "Power Of The Dollar" po internetu.Od tohoto okamžiku si 50 Cent pořídil neprůstřelnou vestu , kterou pořídil i svému synovi,a pohybuje se s ní všude a vždy."Syn smrti, kdo mě postřelil"..takhle se 50 Cent vyjádřil v jednom časopise proti útočníkovi který se ho snažil zastřelit.

50 Cent se pět vrací na ulici , dealoval drogy aby si vidělal na mixtapes. V této době vzniká beef s raperem "Ja Rule". Ja Rule sledoval v jednom klubu 50 Centa jaak se baví s týpkem , kterýž mu minulý týden ukradl šperky.Následovně se koná před klubem rvačka a 50 Centa zranilo několik členů "Murder Inc." nožem.

50 Cent začíná nahrávat songy s "Sha Money XL". Nahráli jich dohromady 30. Fifty Zveřejnil neoficiální LP "Guess Who's Back" a vychází na jaře 2001. Toto album vzniklo přepracováním materiálu např. od Jay-Z.

Eminem označil 50 Centa za svého nejoblíbenějšího rapera. Eminem si ho oblíbil okamžitě po tom co se k němu dostalo neoficiální LP " 50 Cent is the future".Stejný názor měl i "Dr. Dre".Eminem chtěl tolik aby 50 Cent vstoupil do jeho nakladatelství, že mu nabídl 1 milion dolarů .¨Právě Potom Fifty podepsal smlouvu u "Shady/Aftermath Records".V této době vrcholí i beef s Ja Rule.

Zatímco Dr. Dre a Eminem makají na 50 Centově nové desce, 50 Cent mezitím vydává v Roce 2002 společně s G-UNIT další 2 neoficiální LP , a to " No Mercy, no Fear" a "50 Cent is the Future". kde se objevil i hit " Wanksta" který původně nebyl určen k vydání , ale stal se nejoblíbenějším hitem v Newyorských ulicích a rádiích a zanedlouho se tento track objevil i na sountracku k 8 Mile.

Rok 2002 vrcholí, ted už zbýva natočit jenom klip k MEGAsinglu " In

 

Da Club". Deska vychází krátce po vydání "In Da club"a jmenuje se " Get Rich or Die Tryin". Bylo to jeho 1. oficciálně vydané album .Deska trhá rekordy v prodejnosti a hit " In Da club" se hraje po celém světě.Celkově se alba prodalo 10 miliónu kusů!!! Dalším singlem který vydal se jmenoval "21 Questions" který také dobře bodoval a následovně singl " Manny Man".Předposledním vydaným singlem bylo "P.I.M.P." společně s G-Unit a Snoop Doggem a poslední uzavírá "If I Can't". Najednou jsou 50 Cent a G-Unit známý po celým světě.

50 Cent a G-Unit chtějí vydal další olbum v roce 2004 , ale nátlak fanoušků je donutí vydal album ke konci roku 2003. Jmenuje se " Beg

 

for Mercy".První singl z něho je Stunt 101, následuje ho Poppin' Them Thags, nesoucí se v gangsterském stylu a nakonec "Wanna Get to Know You". G-Unit se začne pěkně rozjíždět a začnou pracovat na svých solových albech .. tím ale rozhodně nechtěli říct,že je G-Unit konec !

G-UNIT uzavřeli smlouvu u firmy Reebok na výrobu oblečení a G-unit bot.

Je tu rok 2004 a 50 Cent pomáhá svým "kolegům" z G-unit dokončit svá alba.Pracuje s raperem " Llyod Banks" a také " The Game". Na poddzim 2004 vychází duet "50 Cent feat The Game-How we do", Jenž dost dobře boduje v hitoparádách. The Game je superhvězda, má své album " The Documentary" s výpomocí 50 Centa.

V Této době se nesou zprávy o nepřátelství 50 Centa a The Game. The Game byl dokonce vyhozen z G-Unit! Přesto ho vzal Fifty zanedlouho zpátky. Ale jejich přátelství je přesto na krajíčku.... Během podzimu 2004 také natáčí své nové album 50 Cent , který by ho rád vydal do konce roku. Jmenuje se " The Massacre".Pilotním singlem z nové desky která

 

ale ještě nevyšla, se jmenuje " Disco Inferno". Album vyšlo 8.3 .2005 . Všichni byli netrpělivý a nedočkavý na další pecku od 50 Centa! Druhým singlem je " Candy Shop" . Tento singl natočil a nahrál ze zpěvačkou která si řiká "Olivia".a Tento singl nese MEGAůspěšnost. 1. Místo v americké,tak v evropské hitparádě. Byl naprosto první a všude !Následovně vychází album "The Massacre" , které bylo vydáno o 4 dny dříve , kvůli internetovým pirátům. Hned v prvních dnech nese toto album doslova masivní prodejnost.

Po usmíření a znovu znepřátelení s The Gamem doprovází měsíc červen konflikty.50 Cent v té době natáčí svůj autobiografický snímek "Get Rich Or Die Tryin" a v červenci objíždí USA s turné Anger Managment 3, jemuž dominuje s Eminemem a Lil Jonem.

 

V roce 2005 se 50 Cent objebuje také jako hlavní postava hry " "Bulletproof". A Zase mu nedají pokoj ! Je mu totiž vyčítáno že tato hra může někoho poškozovat. Fifty se vyjádřil asi takto : "Člověk, který se nechá ovlivnit počítačovou hrou musí podle mě už nějak poškozený být. Takovou osobu by v podstatě muselo negativně ovlivňovat téměř všechno".

50 Cent vydává také svou autobiografii v knižní podobě pod názvem "From Pieces To Weight : Once upon a time in Soutside Queens." Pod názvem "Get Rich Or Die Trying" vychází filmový debut, inspirovaný jeho životem a soundtrack k tomuto filmu.

A tady jak 50 Cent mluví o svém prvním filmu
0 Cent v telefonickém rozhovoru pro HIPONLINE.com odpovídal na otázky týkající se jeho filmovém debutu Get Rich Or Die Trying50 Cent mluví o svém filmu


Když hraješ roli v takovémhle filmu a řekneš že ta postava byla postřelena, nemyslíš, že je to jako nic? Dostal jsem devět kulek. Myslíš, že tvůj život může v Hollywoodu zabodovat?


Myslím si, že se nám podařilo zachytit stejné pocity aniž bychom přesně napodobili to, co se stalo. Ve filmu jsou některá fakta, ale některé věci jsou vymyšlené. Nestalo se to přesně tak jako ve filmu.


Absolvoval jsi nějaké hodiny herectví?Připravoval jsi se nějak na natáčení?

Žádné hodiny herectví jsem neměl. Neabsolvoval jsem žádný kurs a ani jsem nečetl Shakespeara ani nic podobného. Každou scénu jsme opakovali tolikrát, že se mi to brzy dostalo pod kůži.


Zdá se, že Get Rich Or Die Trying se stalo tvým heslem. Byl to název tvého prvního alba a stejně jsi pojmenoval i svůj filmový debut. Nechce se mi ale věřit, že by sis opravdu myslel, že v životě je nejdůležitější za každou cenu zbohatnout. Myslíš, že je to pozitivní

poselství pro mladé lidi?

Víš co si myslím? Když někdo řekne Get Rich Or Die Trying podle toho jaký máme k němu vztah se význam mění. Pokud to řekne osoba, která na nás působí upřímně a pozitivně, budeme si nejspíš myslet, že je to cílevědomý člověk a myslí to obrazně. Chápeš co tím myslím? Když to ale řekne osoba, ke které máme negativní vztah, přebereme si to nejspíš tak, že je to myslí doslovně. Z pozice umělce se snažím říct, že prakticky všechna rozhodnutí, která děláme jsou založena na tom, že se chceme zavděčit jiným. Album jsem pojmenoval Get Rich Or Die Trying v reakci na věci které se v té době kolem mě děly. Je to reakce na prostředí, ve kterém jsem pracoval. Proto je agresivní. Alba se prodalo přes 11 milionů kusů a tak teď všichni vědí, že titul Get Rich Or Die Trying si mají spojit s 50 Centem. Na každou osobu, která si koupila moje album, připadá jedna osoba, která ho ukradla nebo stáhla z internetu nebo prostě jinak získala. A taky dvě nebo více osob, které si mou hudbu rádi poslechnou, když někde hraje, ale neobtěžují se jít si koupit album. Takže jsem pravděpodobně vzbudil zájem asi 40 milionů lidí. Když si tohle člověk uvědomí, je jasné proč jsem ten název použil.

Jaké to bylo spolupracovat s Jimem Sheridanem? Byla to pro tebezajímavá zkušenost?


Jim byl skvělý. Než jsme začali s natáčením mého filmu, podíval jsem se na několik jeho předcházejících filmů. Měl jsem radost, že s ním můžu pracovat. On pochází z Dublinu a život v Dublinu je úplně jiný než v South Side Jamaica. Filmu ale neuškodilo, že pocházíme z rozdílných prostředí, jsem na něj pyšný. Dostal jsem šanci pracovat s lidmi jako jsou Terrence Howard, Joe Bryant, Bill Duke, Omar Miller nebo Tony Kittles a mnoho dalších.


Byla to velká změna tenhle tvůj přechod od videoklipů k opravdovému filmu?


Rozhodně. Když natáčíš videoklip strávíš spoustu času koukáním se přímo do kamery. Ve filmu se koukat do kamery nesmíš, ledaže by to byl jeden z těch filmů, kde herec mluví přímo k publiku. Je to velký rozdíl, musel jsem si na to zvykat. Třeba ti nakreslí značku na místo, kde by měla stát osoba se kterou vedeš rozhovor a ty musíš reagovat tak, jako kdyby tam doopravdy někdo stál. Bylo to pro mě něco úplně nového, co jsem z natáčení videoklipů neznal.


Jak si se soustředil na svou roli? Jak se liší natáčení scén pořád dokola od vystupování na pódiu nebo ve videoklipu?

Úspěch, který jsem měl s hudbou a ostatními věcmi na mě vyvíjí tlak. Stává se, že úspěšní hudebníci natáčejí filmy, které za moc nestojí. Takže jsem se cítil pod tlakem. Nechtěl jsem , aby se to stalo i v případě mého filmu, proto jsem se soustředil nato, abych odvedl nejlepší možnou práci. Myslím si, že celkově je asi přesun od hudby k filmu snazší než naopak.


Ano, pochopitelně.


Ano, je to protože tě lidé z hudební oblasti zařadí do určité škatulky. Oni rozhodují kým jsi v závislosti na tvé hudbě. U mě to nebyly ani tak moje desky, jako novináři a média, kteří o mě informují.


Jsou informace, které o tobě média podávají pravdivé?


No, některé ano. Ale spousta věcí jsou jen výmysly, které mají zvýšit prodej a zaujmout širokou veřejnost. Prostě to jen tak vydají. Měli by podle mě prokázat, že je to pravda, dříve než to vydají a lidé tomu uvěří.


A co tvůj film, je v něm pravda o tobě?


Ano. Víš co prodává? Dám ti příklad. Ve filmu mě postřelí, že jo? Ale nejsem přitom v autě - mě přitom postřelili v autě. Moje babička na mě volá, když na mě střílejí. Moje babička na mě ve skutečnosti nekřičela nebo jsem ji neslyšel, ale byla na zahradě. Takže stalo se to jinak ale pocity, které jsou tam zachyceny byly stejné.


Tenhle film je vlastně téměř autobiografický, jaké to bylo prožívat některé věci znovu, obzvlášť ty těžké?


Film je volně inspirován mým životem. Občas jsem se musel přenést zpátky do některých situací, abych byl schopný podat dobrý herecký výkon. Je to pro mě svým způsobem jakási terapie.


Ve filmu hraje Terrence Howard, viděl jsi Hustle and Flow?


Jo viděl. Terrence je úžasný.Je to skvělý herec a výjimečný člověk.


Mnoho rapperů se v momentě kdy začnou prodávat víc alb začíná bát o svou autentičnost je to ještě horší když natočíš film? Bojíš se stále o svou pověst na ulicích?


Ne, pohybuju se směrem kupředu. Co se týká autentičnosti, myslím si, že čím jsi úspěšnější tím méně "street"jsi. Říkají o mně, že od té doby co jsem prodal tolik desek jsem pop. Pop je zkratka pro populární. Ale obsah mé hudby stále pramení z prostředí, ze kterého jsme přišel.


Zrovna jsem viděl ve zprávách na Channel 7 jak lidé protestují a říkají myslíte si, že je bychom měli dětem předávat takové poselství, myslíte si, že na filmovém plakátu by měly být zbraňe? Říkají nemyslíte, že to podporuje násilí? Ale přitom všichni víme, jak často jsou zbraně používány jako marketingové nástroje a pokud ne , měli bychom se všichni sebrat, zajít si do nejbližší videopůjčovny a dobře se podívat, protože to je všude. Všichni si teď ukazují na mě, protože na hudbu platí jiná pravidla, než na ostatní druhy umění a zábavy. Protože pocházím z hudební oblasti, připadá jim, že otevřeně podporuji násilí. Začínám si na to zvykat, když jsi úspěšný a těšíš se zájmu veřejnosti stáváš se vlastně veřejným majetkem a jsi vystaven spoustě různých věcí.


To je pravda. Štve tě to?


Nezbývá ti nic jiného, než se s tím vyrovnat. Musíš se naučit brát to tak jak to je. Když je mi jasné, že něco se určitě stane, nemá cenu, abych se tím nějak trápil nebo zabýval. Protože co se s tím dá dělat? Kdyby mi ti stejní lidé z Channel 7 nedovolili, abych jim zavolal a propagoval svůj film, protože oni tvrdí, že by tak podporovali to, že já podporuji násilí, bude to stejně z marketingového hlediska přínosem pro můj film, protože i negativní publicita je publicita.

A tady máte fotky
Obrazek











Obrazek















Obrazek









Obrazek











Obrazek











Obrazek












Obrazek











Obrazek











Obrazek











Obrazek















Obrazek















Obrazek















Obrazek















Obrazek











Obrazek















Obrazek




Obrazek




















Obrazek













Obrazek











Obrazek










Obrazek
Obrazek























Obrazek






Obrazek














Obrazek


















Obrazek












Obrazek











Obrazek
 
Reklama:
 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

gsaxzvofbldinoniBtjreevyl

(reeteAni, 29. 5. 2021 3:59)

online pharmacy scams https://pharmacyken.com/ - pharmacy technician training online pharmacy live ce online

cialis payment paypal afhsdbcHeeseocjti

(Neemyloh, 26. 5. 2021 13:30)

curved penis and cialis https://rcialisgl.com/ - cialis starting dose cialis supplier uk

pharmacy technician requirements dgsolbvfdHeesezmigm

(NeemyVed, 26. 5. 2021 8:00)

is there a generic cialis available in the us https://krocialis.com/ - which is safer viagra or cialis dapoxetine and cialis

group health pharmacy dgsolbvfdHeesehxahz

(LbsoNeemy, 23. 5. 2021 10:51)

free cialis https://ucialisdas.com/ which is better viagra cialis or levitra

Betapace frbdcacldinoniBtjreevyd

(Jebgreete, 22. 5. 2021 6:36)

pharmacy online https://pharmacylo.com/ best drugstore face moisturizer

take cialis the correct way afhsdbcHeeseaadkl

(RebfNeemy, 17. 5. 2021 15:02)

cialis sample pack https://rcialisgl.com/ generic cialis (tadalafil) 20mg 30

irbesartan viagra interaction fhwsbbolthdinoniBtjreevyz

(Fmrfreete, 15. 5. 2021 23:56)

cialis los angeles https://cialisee.com/ - cialis usa paypal buy cialis

viagra levitra cialis canada fcsogsaxzvofbldinoniBtjreevye

(Anooreete, 8. 5. 2021 4:29)

se necesita receta para comprar viagra mexico https://llviagra.com/ viagra as blood thinner

cheap cialis professional afhsdbcHeesekvdbc

(RebfNeemy, 4. 5. 2021 15:14)

what works better cialis or viagra? https://rcialisgl.com/ cialis daily

well care pharmacy afhdbcHeeseywrbr

(RfvbNeemy, 29. 4. 2021 15:00)

how to buy cialis in sydney https://cileve.com/ 10 mg cialis for sale

thesis writing service fcsgsaxzvofbldinoniBtjreevyw

(Abdgreete, 27. 4. 2021 1:32)

Eldepryl https://canadianeve21.com/ - Ciplox Toradol

pharmacy one source afhdbcHeesewdjth

(RfvbNeemy, 23. 4. 2021 16:53)

buy cialis black https://cileve.com/ cialis viagra australia

washington board of pharmacy dgsbvfdHeesesrweu

(LhdvNeemy, 23. 4. 2021 12:13)

cialis black reviews https://asciled.com/ cialis only

20mg cialis olgsanvoegfdinoniBtjreevyq

(GrvSleli, 27. 3. 2021 15:31)

https://kloviagrli.com/ - viagra for womens where to buy https://vigedon.com/ - how long before sex to take viagra https://llecialisjaw.com/ - lowest price cialis https://jwcialislrt.com/ - is 20mg cialis equal to 100mg viagra https://jecialisbn.com/ - generic cialis 20mg